Tuesday, December 21, 2010

Beliau kebanggaan negara !! kebanggaan KLATE !!

ohooooo~
taraaaaaaaaaaa !!



sape ni? sape2?
ni la APEX..atau nama sebenar beliau khairul Fahmi..
haha
mcm x de post ln da aku nak post..
bia laaa..
peduli apa aku..
dye idola aku..
kebanggaan negara..
hehe..
i luv u but !! xlebih dr bf aku..haha
lg pun dye da ade gf :(
ngeee~
go more APEX go more !!

sekian~

Sunday, December 19, 2010

Gila Game*

hehehehe..
meh tgk aktiviti ak cuti sem ni..
kebanhyakan semuanya game2 dr FB..
hehe
ak on9 FB bkn sbb nk komen ngn member..
tp nak maen game..
heeee



FarmVille
level : 37
coin : 2,575,461





FishVille
level : 53
coin : 560,125





CityVille
level : 17
coin : 30,154
ni bkn gambar bandar aku..
bandar aku x brape nak maju lagi..
rembat gambar org ln..
ha3 !





Country Story
level : 27
coin : 1023816
ni bkn gambar kebun aku
kebun aku lagi maju k..






Pet Society
Level : 20
Coin : 8,356 (miskin)





Restaurant City
level : 13
coin : 19,781 (miskin lg)
ni restaurant jiran aku..
restaurant aku miskin lg..
malu nk nak tunjuk..
ngee~





Zoo Paradise
Level : 21
coin : 3210 (sgt2 miskin)





Duty Of city (black ops)
haha..
aku glenya2 jah maen game ni..
xreti !
tp main hentam je laaa
sapo la ajar ak maen game perang2 ni..
peace no war k !





Pacman
YES ! YES !
nk oyak jgk..
ni la game ak tyme stress2 study..





DOTA
opppss !
terkejut ?
haha
aku x maen la game ni..
nak maen ! nak maen !
tp bdk tu x bagi..
T_T
Dota (dunia orang tanpa awek)
jolo kow ?
=p




game2 yg bnyk melalaikan aku
sEkiAn TeRimA KasIh~

Friday, December 17, 2010

"iHDiNAssiRAtOlMustaKIm"...♥♥♥

maaf jika saya bersikap kurang menyenangkan..
ianya berlaku tanpa saya sedari..
saya sedar siapa saya dihati kalian..
hanya seorang insan yang langsung tidak memberi apa apa perubahan dalam hidup kalian..
saya hanyalah insan biasa yang hanya mempunyai senyuman dikala suka & duka..
tapi..ketahuilah..senyuman saya terbina kerana kebahagian dari kalian semua..
kebahagiaan kalian..kebahagiaan saya..
saya redha dengan ujian yang tuhan berikan..
saya masih berada di jalan penuh halangan yang berliku dan bercabang..
dan saya pasti salah 1 cabang yang akan saya lalui akan menemukan saya jalan yang lurus..

saya temui erti kehidupan dalam mencari keredhaan ilahi..

kata2 ibu "hadiah paling berharga hanya diberikan kepada orang yang menemui kegagalan tetapi dia tidak pernah berundur atau merungut atau berputus asa !"



YA ALLAh...


andai dikau palingkan kami,
alpakan kami,
laghakan kami,
sibukkan kami,
bebankan kami,
lenakan kami,
pusingkan kami,
buntukan kami.......


walau "sesaat" pun



tapi kami mohon Ya Allah,jangan simpangkan kami dari jalanmu...:'(
tunjuk n pinpinkan kami ke jalan yang lurus...


*TeMuKaN aKu DeNgAn sInAr KeBaHagIaN

Wednesday, December 8, 2010

Bacalah dengan tenang

8.10pm

bangun pagi gosok gigi
bersih muka terus mandi..
bla..lalalala..

hehe..
ni la 1st tyme kot ak mandi awal2 pagi..
huhu..bangun je..terus capai towel..
ngantok gle..
ibu plk da bape kali pekik2 suruh ak mandi cepat
ciap je mandi trus brekfes roti canai..
huhu..ni yg benci brekfas..mesti masuk toilet..
ibu da meleter.."nurul..cepat la..abah da nak balik"
.."eh..org blh g sendiri la"
.."abah da otw balik dah pun"
.."oo..okeyh!"
aku xtaw nape hari ni serba serbi xkena..
huhu..tenung2 muka aku kt cermin..huh! pelik..
makin tembam kot..tp yg peliknya..seluar ak makin longgar..

turun je tangga..wah2..sakit dohhhh !
aku ingt cuti2 ni aku nak jalan puas2
hu3..kaki2..cuti2 ko wat hal..
sekali lagi kene ngan mak aku..
"tu laa..nak urut xnak..balut pun xnak..pastu bila nak baek.."
aku diam je..mmg aku yg salah pun..
huh..ingat besh ke urut2 ni..kalu urut tyme letih ln la..mmg syokk !
tp ni seliuh..SELIUH !!
waaa..mau histeria aku..
2x je ibu urut kaki ak..
balut pun 2 hari jew..
leceh weih balut kaki ni..
akibatnyeeeee..amek ko !
smpai skrg sakit lg..
bengkak da kurang..tp masih terasa sakit lg..
uhuuu..
jalan pun cover2..

insyaallah..insyaallah..u find the way~
lagu maher zain bkumandang dlm kereta..
yup2..insyaallah i will find the way how to solve this problem..
eh2 ! tetiba !
grrrrrr~
tyme2 cmni dye dtg kn..
tetiba rasa dunia ni mcm x adil
aku wat baek tp aku jgk yg kene..
niat baek..tp last disalah erti..
ape ni !!!!
settle cpt !

ok..
smapai sudah d klinik..
duduk dlm 30 minit..nama kena panggil..
pastu dye suruh g wat x-tray..
"atiqah..da kawin?"
.."blom"
"pregnant"
.."hah??x2"
dush2..soalan apakah ini ??
"oo..ok2..bkn pe..org pregnant xblh wt x-ray"
owh..hahaha..aku ingtkn apa td..dush2 !!
settle gg !!

abah ajak g makan nasi beriani..
xbesh!!!!
aku xske nasi beriani.......
tp..aku sorg je habis makan..
ibu n abah x abis plk..
huuu~
okeyh ! settle mkn tghari..
akhirnye ak dpt gak jamah nasi..
da 2 hr aku x mkn nasi..
ntah npe..selera xde kot..

sampai jew kt umah..
dummmmm!!
oichhh!!
apa lg ni..
malapetakakah ?
kepala terhantuk kt cermin pintu kereta..
huhu..
ni aku benci ngn CCR kakak aku ni..
beli kereta pintu dua jew..
susahkan aku jew..
huhu..
blh plk ibu lupa aku kt blkg ni tgh b'usaha nak kua..
br hulur kepala..ibu da tutup pintu..
apa lg..benjol la..

balik2 jew..terus on9..
aaaaaaaa...
ni lg 1..
asal ko komen aku tetiba..
rindu aku kah ?
hahaha..
x mungkin..
padahal nak tunjuk muka jew..
saja kn ?
elehh..ada aku kesah !
tetiba tgn gatal nak buka fb dye..
oooo..in relationship da..
haha..
tetiba teringat kata2 dye dulu..
"aku xkan couple ngn sape2 selagi mu x couple..kita tgk sape dpt cr peganti dulu"
hua3~ p blahhhhh laaa kata2 ko...
ada aku kesah ?
aku lg bahagia tgk ko da dpt peganti..
sbb..ni maknanya aku menang !
haha..
tetiba teringat plk kata2 teman aku..
"weh..ko ble nak couple..da tiga tahun ko menjanda..couple2 la weh.."
eh2..asal lak ko sebok2 hal ak..ske hati laaa..
haha..
"malas! aku kn setia..haha"
setia mung kreeekk2 !!
haha..alasan semata2..
gilo ape ak nk setia ngn org xhargai aku dlm hidup dye..
eh2 ! pandai gak aku wt ayat2 frust ni ea..
haha
da2..dye x diperlukan dlm cerita aku ni..
sekadar iklan semata2..
=p



heeeheee..bosan ea baca cite aku..sape suruh ko baca..=p hu3..xtaw la nape bnyk benda tjadi kt aku ari ni..cite psl mlm ni pun ade gak..tp mls r nak cite..malas2..da laa..aku nak out..lewat dh ni..nk tdow..papai..

Layan ajew lah ! cian~

da habis final exam pun kena jwb soalan lagi ka hah?

malas lah nak jawab.. boleh ?

Name : nurul atiqah
Brother : future brother in law
Eye colour : Brown ke black entah laa. jap aku korek
Shoes size : 4 kot tapi 5 lagi nampak dewasa sikit la
Hair : Black laa. Tak nak aku dah main kale-kale. ibu kata x sah solat !
Piercings : Tindik telinga ni ade laaa.
What are u wearing rite now : kain batik.. baju batik.. hahaha
Where do you leave : Kota Bharu Bandaraya Islam.. ecece..
Favorite No : one ! ❤ u ! toing3 !!
Favorite drink : Air zam zam. ngee. Baik untuk kesihatan lah !
Favorite month : Januari. Penghulu segala bulan. hadiah2 !
Favorite breakfast : Tak bangun pagi maknenye xbrekfes lah !.


Have u ever ~

Broken on bone : yeah ! wuuuu~
Been in polis car : Pernah ! tumpang abah g kerja. abah aku seorang polis.
Fallen on a friends : Yes. hahaha. jujur siuttt.
Fallen for a guy/girl in a short period of time : Tu bukan fallen. minat jew. hehehe
swam in the ocean : Kat parit boleh la.
fallen asleep in school : Yang ini paling-paling sesuai untuk aku. yaehh !
Broken someone heart : err.. Entah ! larikkkkk...
Cried when someone died : Cover macho. oii, gila kau tak menangis.
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Buat apa. Baik aku tidur.
Saved email : Yes kot penting in future. Hehehehe
Been cheated on : Meh aku bagi penumbuk kalau ada.



What ~

Your room look like : entah. datang rumah tengok sendiri.
What is right beside u : Jwb je. sy cantik. haha. (dr yani)
What is the last thins u ate : Bontot ayam. (si dia yang ajar)

Ever had ~

chicken pox : pernah2 !
sore throate : tak pernah..
stitches : pernah !!!! 20 jahitan (benci pili bomba !)
Broken nose : tak.


Do you ~

Believe in love first sight : Dont know lah nyah.
Like picnics : Banyak makanan like le.


Who ~

Who did you last yell at : lupa.
What did u do today : klinik gg. tukar breces aku.
Are you the oldest : dikalangan family, tidak ! dikalangan member, a'ah ! benci doh !
Indoor or outdoor : or bleh ?


Today did u ~

Talk to someone like? : Ye.... Semangat berkurang pulak makin lama. err
Kiss anyone : hahahaha..member perempuan aku..pipi k !
Sing : Belum lagi. But I heared a song. wah2, speakang. HAHA
Talk to an ex : No =(
Miss someone : yes. Tak semangat lagi.
Eat ? : yelah, sedang eat la ni. Twenty four hour ! haha


Last person who ~

You talked on the phone : Dye.
Made u cry : Benci la nangis-nangis ni. Takde2 !
Went to the movie with : Yeahh. bersama 5 orang gila. Korang tau sape korang. Sorry beb ;p
Who cheers you up ? : Budak selekeh ni haa.


Have u ~

Been Maxico : Aku pakai num maxis yelah n makan roti Maxico !
Been to USA : Dua-dua soalan ni memang mintak pelempang. haha



Have u crush with someone : wahahahaha
What book are u reading rite now : Majalah Sajian. Tapi baru muka surat pertama aku dah tutup. Nak buat tag ni punya pasal la. hehehehe
Best felling in world : Apa ye ? fallin in love..bluekk !!
Future kids name : Cempaka, Melor, Ali, Abu. wah2 !! comelnya.
Do you sleep with a stuffed animal : Moskuwito.
Favorite sport : Sport ehh ? Teng-teng. Congkak. Main baling selipar. sudah tahu bertanya pula..tampar kang ! silat lah !
Favorite place : toilet. dalam sehari berapa kali tah aku masuk.. aish !
Who do you really hate : tak baik benci2 nih !!
Do you have a job : MESTILAH !
What time is now : 5.20 pm. bila nak habis? asar x solat lagi nih



Tag 15 person !

Kau
Kau
Kau
Kau
Kau kira lah sampai lima belas .

Ok bye kepada yang nak tekan pangkah tu. Aku pun nak tekan pangkah dah ni. Sebelum tu, marilah muhasabah diri sekejap sebelum solat. hehehe. Baik benau aku hari ni :)

best juga tulis ayat2 skema ni..martabatkan bahasa ibunda !!!!!

Tuesday, December 7, 2010

Warkah Buat Adam

Adam...
Maafkan aku jika coretan ini memanaskan hatimu.

Wahai Adamku...Aku asalnya dari tulang rusukmu yang bengkok.

Jadi, tidak hairanlah jika perjalanan hidupku sentiasa inginkan bimbingan darimu tatkala aku sentiasa mahu terpesong dari landasan... kerana aku buruan syaitan.

Adam...
Maha suci Allah yang mentakdirkan kaumku lebih ramai bilangannnya dari kaummu di akhir zaman, itulah sebenarnya ketelitian Allah dalam urusan-Nya.

Jika bilangan kaummu mengatasi kaumku nescaya merahlah dunia kerana darah manusia, kacau bilaulah suasana kerana

Adam sama Adam bermusuhan kerana Hawa.

Buktinya cukup nyata dari peristiwa Habil dan Qabil sehinggalah pada zaman cucu-cicitnya.
Pun jika begitu maka tidak selaraslah undang-undang Allah yang mengharuskan Adam beristeri lebih dari satu tapi tidak lebih dari empat pada satu waktu.

Adam...
Bukan kerana ramainya isterimu yang membimbangkan aku. Bukan kerana sedikitnya bilanganmu yang merunsingkan aku.

Tetapi...
aku risau, gundah gulana menyaksikan tingkahmu.
Aku sejak dulu lagi sudah tahu bahawa aku mesti tunduk ketika menjadi isterimu.

Namun...
terasa berat pula untukku menyatakan isi perkara.

Adam...
Aku tahu bahawa dalam Al-Quran ada ayat yang menyatakan kaum lelaki adalah menguasai terhadap kaum wanita.
Kau diberi amanah untuk mendidik aku.

Kau diberi tanggungjawab untuk menjaga aku, memerhati dan mengawasi aku agar sentiasa di dalam redha Tuhanku dan Tuhanmu.

Tapi Adam,
nyata dan rata-rata apa yang sudah terjadi pada kaumku kini.

Kami dibiarkan terumbang-ambing tanpa haluan, malahan engkau juga mengambil kesempatan atas kelemahanku.
Dimana perginya keadilanmu?

Asalnya Allah menghendaki aku tinggal tetap di rumah. Aku akur asalkan aku keluar dari rumah, seluruh tubuhku mesti ditutup dari hujung kaki sampai hujung rambut... tetapi realitinya kini, Hawa telah lebih dari sepatutnya.

Adam...
Mengapa kau biarkan aku begini?
Apakah kau sekarang tidak lagi seperti dulu?
Apakah sudah hilang kasih sucimu terhadapku?
Adakah akhlak kaum Adam boleh dijadikan contoh terhadap kaum Hawa?

Adam...
Kau sebenarnya Imam dan aku adalah makmummu. Aku adalah pengikutmu kerana kau adalah ketuaku.

Jika kau benar, maka benarlah aku. Jika kau lalai, lalailah aku.

Kau punya kelebihan akal manakala aku kelebihan nafsu. Akalmu sembilan, nafsumu satu.
Aku? Akalku satu, nafsuku sembilan.

Oleh itu Adam...
pimpinlah, bimbinglah aku kerana aku sering lupa, lalai dan alpa sehingga aku tergelincir ditolak sorong oleh nafsu dan kuncu-kuncunya.

Bimbinglah daku untuk menyelami kalimah Allah. Perdengarkanlah daku kalimah syahdu dari Tuhanmu agar menerangi hidupku. Tiuplah ruh jihad ke dalam dadaku agar aku menjadi mujahidah kekasih Allah.

Adam...
Andainya kau masih lalai dan alpa dengan karenahmu sendiri, masih segan mengikut langkah para sahabat, masih gentar mencegar munkar, maka kita tunggu dan lihatlah, dunia ini akan hancur bila kaumku yang akan memerintah.

Malulah engkau Adam, malulah engkau pada dirimu sendiri dan pada Tuhanmu yang Agung.

Maafkan aku sekali lagi Adam...

Andainya warkah yang ku layangkan ini menimbulkan amarah di dadamu.
Jauh sekali niatku untuk membuat kau keliru apatah lagi menjadi buntu.

Waspadalah Adam...
Andai auratku terdedah...
andai suaraku mengatasimu...
andai langkah seiringmu...
andai maruahku dirobek maka engkaulah yang bakal membawaku kepada kebenaran.
Usah dipersalahkan Hawa lantaran tewas mengemudi bahtera andai si Adam masih lena diulit mimpi...

Tetapi percayalah!!!
Bukan emas yang kucari...
bukan berlian yang kupinta...
tetapi, hanyalah hati yang tulus ikhlas darimu...

Adam...
Dengarlah...keluhan hatiku buat dirimu...
jangan lah dikau terus hanyut dengan duniawi..
hanyut dikau merosakkan kaumku..
walhal,kaum hawa memerlukan adam sebagai pembimbing..




ikhlas dr hawa abad ini

Monday, December 6, 2010

Jangan mencari terlalu sempurna...♥


Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.


Begitulah juga .........


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...


Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....


Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU. ..MENGASIHIMU. ..Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.


Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....

~renungan bersama~

Saturday, December 4, 2010

kisah Adam & Hawa

Seorang laki-laki jika dia kesakitan, maka dia akan membenci. Sebaliknya wanita, saat dia kesakitan, maka semakin bertambah sayang dan cintanya.. Seandainya Hawa diciptakan dari Adam AS saat Adam terjaga, pastilah Adam akan merasakan sakit keluarnya Hawa dari rusuknya, hingga dia membenci Hawa. Akan tetapi Hawa diciptakan dari Adam saat dia tertidur, agar Adam tidak merasakan sakit dan tidak membenci Hawa. Sementara seorang wanita akan melahirkan dalam keadaan terjaga, melihat kematian dihadapannya, namun semakin sayang dan cinta nya kepada anak yang dilahirkan bahkan ia akan menebus nya dengan kehidupannya.

Sesungguhnya Allah menciptakan Hawa dari tulang rusuk yang bengkok yang tugasnya adalah melindungi Qalbu (jantung, hati nurani). Oleh sebab itu, tugas Hawa adalah menjaga qalbu. Kemudian Allah menjadikannya bengkok untuk melindungi qalbu dari sisi yang kedua. Sementara Adam diciptakan dari tanah, dia akan menjadi petani, tukang batu, tukang besi, dan tukang kayu. Wanita selalu berinteraksi dengan perasaaan, dengan hati, dan wanita akan menjadi seorang ibu yang penuh kasih sayang, seorang saudari yang penyayang, seorang putri yang manja, dan seorang istri yang penurut.

Dan wajib bagi Adam untuk tidak berusaha meluruskan tulang yang bengkok tersebut, seperti yang dikhabarkan oleh Nabi Muhammad SAW, “jika seorang lelaki meluruskan yang bengkok tersebut dengan serta merta, maka dia akan mematahkannya.” Maksud nya adalah dengan kebengkokan tersebut adalah perasaan yang ada pada diri seorang wanita yang mengalahkan perasaan seorang laki-laki.

Maka wahai Adam janganlah merendahkan perasaan Hawa, dia memang diciptakan seperti itu. Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bererti dia sedang menangis di dalam hatinya. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu meminta maaf. Dan wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang...

Monday, November 29, 2010

GETAR HATI

jom sama2 ngan aku layan lagu jiwang ni..
hehe..lirik dye besh..sesuai ngan tuttttt..
jomm..layan~

Saat pertama aku mengenal dirimu
Bergetar jiwa ragaku kau mempersonaku
Tanpamu ku lemah
Kau berikan kucahaya
Terangi gelap hidupku
Kululuh Padamu

Dengar Hatiku
Kanku Bisikan Cintaku (Cintaku)
Lihat Jiwaku
Kan Kau Dapatkan Setia....ku
Ingat Diriku Kau Kan Rasakan Rinduku
Untuk Dirimu KanKu Berikan Hidupku..woooo


video

Saturday, November 27, 2010

pahit manis part 5 !!

jom baca segala kenangan2 aku ngn teman2 masa part 5!!!!!

1) aku dipanggil utk balik awal ke uitm..sabab aku dapat jd peer mentor(PM) minggu destini siswa utk pelajar2 baru part 1..hehe..mula2 mmg terkejut gak sbb terpilih..member2 aku pn cam pelik jew ak terpilih..sbb aku ni x la garang sgt..mcm xsesuai je handle bande2 cmni..3 hari kursus..2 hari preparation..5 hari MDS..aku jadi biro kesihatan..duk kt sick bay jew keje aku..tp xpe..jaga dak laki..hahaha..

2) aku antara nama2 yang bertuah ditukarkan ke kolej TDM..haha..mula2 mmg xske..tp ble da lama..aku syukur sgt2 dpt tinggal kt TDM walaupun TDM jauh dan terpinggir..TDM the BEST!!!!..

3)hohohoho..alhamdulillah aku dapat jd JPK kolej TDM(jawatankuasa perwakilan kolej)..biro multimedia..lalalalala..

4)peristiwa pahit!! hekal suruh aku wakil PSSGM utk dengar taklimat akta pelajaran kt AUD 300..haha..bayangkanlah..dlm auditorium yg besar tu aku leh wat aksi pengsan dpn student2 n staf2 uitm..heee..malu3..menurut doktar..aku disahkan penyakit gastric..hampeh!! sbb lambat makan tghari..uhuu..terima kasih kpd yg menolong..

5)CB!!! (cirit birit)..huhu..aku xtaw la nape sem ni kuat btol aku kene penyakit ni..lbh2 lg masa bln puasa..uhuu..

6)jd pengarah projek utk horey2 raya TDM..haha..mcm kelakar jew..

7)follow dak2 teakwando g camping kt cameron highland..besh..enjoy sgt2..tdow dlm kemah..sejuk sampai tahap beku..hehe..

8)sedih3..!! sem last aku pegang jawatan sbg Biro TTK PSSGM UiTM Kelantan..banyak gle memori besh2 dalam organisasi PSSGM..syg korg2 yg bersama2 aku susah senang dlm organisasi ni..

9)enjoys 1 hari kt kB dengan geng2 organisasi PSSGM..meraikan peletakan jawatan...haha..lbh2 lg ble main true or dare..

10)demam masa final exam..hu3..g hospital ngn yani..naik moto redah hujan..ha3..gle lawak..thanks korg2 yg bnyk tlg aku..panaskan air utk aku mandi..wat kan aku air milo..belikan aku nasi..n bnyk lg..

11)org ln cbuk ngn final exam..aku plk cbuk ngan training clat..kumpul stamina..blh dikatakan rutin harian laaa..kul 4 jew siap2 bwk parang n tongkat g bilik tempur..haha..

12) raya haji tahun ni terpaksa raya tanpa family..semuanya demi karisma..terima kasih kat family mieyah..sbb tumpangkan ktorg raye skali..tahniah kt mira n wany sbb senasib ngan aku..haha

13)KARISMA !!! akhirnya aku dpt gak join karisma (18-25 nov)..besh2..walaupun xdpt pingat..no 4 dr 7..mmg frust..sbb beza brpe mata jew kot ngn no 3..uhuu..tp ak still lg happy..sbb team silat dpt 4 gangsa 1 perak..tahniah team silat!! tenkiu en imran jurulatih ktorg ngan abg anip yg bnyk jaga ktorg..

actly..banyak lagi..tp aku da malas!! heeeee..tenkiu kt mereka2 yang banyak menceriakan n mewarnai hari2 dalam hidup aku..senyuman aku xkan seindah skrg tanpa korg..

Thursday, August 12, 2010

BFU!!


org ln guna "bff" tp kami guna "bfu"..
hehehe..Best Friend Universal..

braces!!


Salam anjakan paradigma buat tetamu blog aku..

Lama gle aku nk post 2nd post aku ni..xde idea laaa..hehe
Tetiba aku terlintas nak cerita kat korang pasal sejarah hitam gidup aku..Kalau korang nak tahu..aku ni seorang pemakai braces @ pendakap gigi…sejak bila???dah lama la…mungkin ramai yg x sangkakan. Sbb dr luaran org ln xblh nk cam aku pnye braces ni..pandaikan aku cover..hehe..Aku pakai braces ni bkn semata mata nak kan kecantikan gigi..tp ade peristiwa disebalik braces ni..
Ianya bermula semasa aku berumur 7thn..masa tu tgh hangat cite power rangers..disebabkan parents aku ni x de anak laki..so, ak di layan seperti bdk laki..tp bkn salah parents aku la semua ni blaku..aku jgk yg gatal nk main ngn dak laki..ceritanya bermula bergini..mula2 aku nak main cikgu2 ngn member pmpn..pastu tetibe ade la bdk laki ni ajak aku main power rangers..power rangars warna kuning plk tu..huhu..da la aku pakai skirt time tu (sbb kene jd cikgu pmpn)..dlm hati..arhhh..redah aje la..skirt pn bole…hehe..main pnye la buas..konon2nye nk wt aksi terbang..aku panjat pili bomba.. “power rangers kuning bertukar” kata ku sambil lompat..nasib xmenyebelahi aku..skirt ak tersangkut kat kepala pili bomba..so ape lg..muka terjunam jatuh dulu..kaki kt atas..boleh bayangkan x..kaki atas kepala kt bawah..atas simen plk tu..mulut aku cium simen tu…terhentak 2x plk tu..mcm spring je rasa time tu..aku x nangis pun..kwn aku cabutkan kain aku kt kepala pili tu..pastu ade la kwn ak sorg lg ni g tegur.. “woi..darah la mulut ko”..aku rasa cam susah je nak buka mulut..rupe2nyekn..gigi atas aku dh tembus bwh bibir..aku tarik la bibir ak kebawah..kebas jew rasa..ak tgk tangan aku byk darah..time tu la aku menangis gle2 kuat..br sedar..huuu..pastu member aku bwk aku blk umah..ibu aku ape lg..gle mengelabah r..lari sana sini cr pertolongan..last2 jiran aku bwk aku g hospital..aku ditatang oleh jiran aku..sampai kat hospital terus masuk wad kecemasan..masa doctor cucuk ubat bius..aku kate “pahit..pahit” (sebutan xbrape jelas..) ade la nurse 1 ni g jwb.. “ok2..esk baek la bang..abg kn baek..duk diam ek..org laki kene kuat” ceh!!! Hampa hatiku..percubaan kali ke 2 br la dorg paham maksud aku..huhu..nurse tu tutup mata aku dgn tangan dye..ape sbb aku pn xtaw..tp aku dpt gak intai..nampak la abah aku dgn tenang je tgk aku dijahit..aku dpt 12 jahitan bwh bibir..gigi dpn plk cabut 3 batang..da la gigi da ganti..huuu..doktor ikat ngn dawai jew..lps pd hari tu ak xblh nk bcakap..senyum apa lg gelak..huuu..
selepas 2, 3 thn kemudian..ibu Nampak perubahan gigi aku..gigi ak makin hari makin panjang..mcm nk jatuh..da la sebatang jew..agak pelik la…masa aku umur 11thn ibu aku bwk g hospital balik..tiap2 bln kene g hospital..masa tingkatan 1 aku kene wt operate gigi..sbb akar gigi aku dh kene jangkitan kuman..dpt plk la 8 jahitan..uhuuu..12+8=20..cukup 20 jahitan kt mulut aku..start tingkatan 2 aku pakai braces..mula2 braces pakai buang..tingkatan 4 br la braces yg kekal tu..semua warna aku da pernah pakai..plg pelik bwh itam atas purple..hehe..sampai la skrg aku slalu ulang alik ke hospital 2x sbulan..tp disebabkan aku study jauh dr umah..slalu je aku postpone tarikh..huuu..lambat lg ke nak buang braces ni..????disebabkan braces ni aku x blh mkn gula2 getah..huuu..pakwe pn xde..huhuhu

kembali utk kali ke 3..

hahahahahaha

ni blog ke 3 aku..ak xtaw nape aku ni ske sgt delete blog..pastu buat blk..hehe..mayb sbb aku da boring ngn blog2 lama aku..mmg pn..blog gle skema..haha..terima kasih la kat member aku yg sudi ajar aku cmne nk delete blog ni..erm..esk aku delete plk blog ni..hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...